Malzemeler :
Makarna 1 Paket
Komili Riviera zeytinyağı 2 Çorba Kaşığı
Roka 1 Demet
Soğan 1 Adet
Sarımsaklı çeşni 1 Çay Kaşığı
Sıvı krema 1 Su Bardağı
Yeşil soğan 2 Adet
Füme somon 150 Gr
Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
1- Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün.
2- Aynı tencereye 1 çorba kaşığı Komili Riviera zeytinyağı ve temizlenmiş roka yapraklarını koyun, 2 dakika kavurun. Sıcak olarak saklayın.
3- Kalan yağda ince kıyılmış soğan kavurun , kremayı ekleyin. Tuzunu ve biberini ilave ettikten sonra ateşten alın. İnce bir süzgeçten geçirin, soğanın ince kıyılmış yeşil yapraklarını ve sarımsaklı çeşniyi ilave edin.
4- Somon dilimlerini tabağa yerleştirin, üzerlerine bir miktar makarna ve roka yaprağı koyun. Üstüne ve kenarına hazırladığınız sostan koyup servis yapın.
|