6 kişilik
2 greyfrut (içi pembe),
1 tatlı kaşığı hardal,
1 tatlı kaşığı bal,
tuz,
karabiber,
bir miktar sirke,
100 g yeşil salata,
2 taze soğan,
250 g füme tavuk göğsü
Hazırlanması:
1. Greyfrutların kabuklarını beyaz zarı ile birlikte kesin. Greyfrutları dilimleyin, suyunu bir tasta toplayın.
2. Tasın içindeki suyu hardal, bal, tuz ve karabiber ve bir miktar sirke ile karıştırın.
3. Salatayı ayıklayarak yıkayın ve kurulayın. Soğanların yeşil saplarını yarım cm kalınlığında doğrayın. Beyaz kısımlarını bonfile için ayırın.
4. Salatayı, greyfrut dilimlerini ve soğan halkalarını tabaklara dizin. Tavuk göğsünü verev dilimler halinde kesin ve salatanın üstüne koyun. Servis yapmadan önce sos damlatın.
|