|
|
Füme Tavuklu Salata |
|
medcezir
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.09.2013
Mesajlar: 27 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc92364
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2013
1,834 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram füme tavuk göğsü
1 adet göbek marul
100 gram tatlı badem
3-4 dal reyhan
Yarım su bardağı nar tanesi
3 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz
Tavuk fümeyi küp doğrayın. Bademleri kaynar suya atıp 10 dakika bekletin. Sudan çıkarıp kabuklarını soyun. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp kısık ateşte kavurun. Reyhanı yapraklarına ayırın. Göbeği ince kıyıp geniş bir kaseye alın. Füme tavuk, reyhan ve kavrulmuş badem ekleyip harmanlayın. Servis tabağına aktarın. Üzerine nar tanelerini ve rendelenmiş portakal kabuğunu serpin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu küçük bir kapta karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
|
|
Füme Tavuklu Salata Tarifleri Biber Salatası Tarifleri
|
|