Kocaeli Büyükşehir Belediyesi
Papaz otu (soğanlı rezene) 2 adet
Yeşil soğan 3 sap
Kuru soğan 1 adet, orta boy
Pazı 250 gram
Kuru nane/yeşil nane 1 tatlı kaşığı/3-4 dal
Yumurta 2 adet
Un 3 su bardağı
Su 1 su bardağı
Karabiber 1 çay kaşığı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Kızartmak için:
Sıvı yağ 2 su bardağı
Papaz otu (rezene), yeşil soğan, kuru soğan, pazı, kuru nane, varsa yaş nane küçük küçük doğranır.
İçine yumurta, un, biraz da su katılır. Karabiber ve tuz ilave edip iyice karıştırılır.
Sonra kızgın yağa kaşık kaşık bu harçtan koyulur ve kızartılır. İster sade olarak, istenirse süzme yoğurtla servis yapılır.
|