Hamuru için:
1 su bardağı erimiş margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
Kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
4 büyük patates
2 tane soğan
Pul biber
Karabiber
Tuz
Ayçiçek yağı
Üzeri için:
Galeta unu
Susam veya çörekotu
Patatesleri haşlayın. 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı ile soğanları kavurun. Ezilmiş patateslerin içine kavrulmuş soğanları ilave edin. Üzerine karabiber, tuz ve pul biber atın. İç harcı soğumaya bırakın.
Erimiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, kabartma tozu ve unu bir kaba alın, güzelce yoğurun. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp elinizle açın içine patatesli karışımı koyun ve kapatıp yuvarlayın. Üzerini galeta ununa bulayın. 180 derece fırında pişirin.
|