6 yumurta
2 çay bardağı galeta unu
2 çay bardağı hindistancevizi
2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 çorba kaşığı selva un
1 1çorba kaşığı selva irmik
Önce yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Ardından diğer malzemeleri karıştıp mikserle düşük ayarda çırpıyoruz yağlanmış borcama dökerek pembe pişiriyorz. Sonra 5 çay bardağı suyla 3 çay bardağı toz şekeri bir taşım kaynatıp kapatıyoruz. Pişen hamurun ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti üzerine gezdiriyoruz. Daha donra 2 paket vanilyalı pudingi tarifi üzere pişirerek tatlının üzerine döküyoruz. En üstede dövülmş fındık ve hindistancevizi serpip soğutarak servis yapıyoruz.
|