200 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta akı
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Bir miktar galeta unu ve yumurtanın sarısı
İçi için:
Zeytin ezmesi
Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağının galeta unu ve yumurta sarısı hariç içine tüm malzemeleri koyun. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.
Hamuru iyice yoğurduktan sonra, yumurta büyüklüğünde parçalar alın. Ortalarına 1 çay kaşığı zeytin ezmesi koyarak, önce hamurun ağzını kapatın sonra yuvarlayın.
Yuvarladığınız poğaçalarınızı önce çırpılmış yumurta sarısına sonra galeta ununa iyice bulayın. Daha önce 180 derecede ısıttığınız fırınınızda 25-30 dakika pişirin.
|