|
|
Garnitür Bahçesi |
|
mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy |
Kısa URL: https://ml.md/lc11468
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2007
2,220 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişi için) :
400 gram İç bezelye,
100 gram pirinç,
100 gram margarin yağı,
yeteri kadar tuz.
Yapımı:
İki ayrı tencereye tuzlu su koyup kaynatmalı. Bunlardan birine iç bezelyeyi, öbürüne de pirinci koyup ikisini de dağıtmayacak kadar haşlamalı. Pirinç haşlanınca bunun hemen suyunu süzmeli ve pişme hızını durdurmak İçin üstüne soğuk su dökmeli. İç bezelyeyi süzüp bir kayık tabağa boşaltmalı. Pirinci de süzdükten sonra bezelyelerin üstüne dökmeli ve pirinçle bezelyeyi birbirine karıştırmalı. Bunların üstüne kızdırılmadan eritilmiş margarin yağını dökmeli ve tekrar harmanladıktan sonra bir et yemeğinin yanı sıra servis yapmalı.
|
|
Garnitür Bahçesi Tarifleri Salatalar
|
|