|
|
Garnitürlü Fıstıklı Tavuk Budu Dolması |
|
sarı fahriye
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.11.2013
Mesajlar: 21 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc93608
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2013
2,051 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet tavuk budu
yarım su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı bulgur
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet soğan
1 tutam dereotu
2 yemek kaşığı margarin
Tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Domatesleri sotelemek için 2 yemek kaşığı margarin
Garnitürü İçin:8 adet küçük kabak
8 adet küçük havuç
2 adet domates
1 tutan fesleğen
Tavuk butlarını bıçakla açıyoruz. Fileto gibi inceltiyoruz. Bu işlemi kasabımıza da yaptırabiliriz. Açtığımız etin üzerine bozdolabı poşeti sererek, et döveceğiyle döverek inceltiyoruz. İç harcı için tencereye sana yağ döküyoruz. Yemeklik doğradığımız soğanı koyarak kavuruyoruz. Peşinden fıstığı ilave ederek kavuruyoruz.Pirinci, bulguru ve kuş üzümünü ilave ederek kavuruyoruz. Sıcak suyu döküyoruz.Tuzunu ve karabiberiniz atıyoruz. Altını kapattıktan sonra doğranmış dereotunu ilave ederek karıştırıyoruz. 4 parça aluminyum folyo ve yağlı kağıt kesiyoruz. Folyonun üzerine yağlı kağıdı seriyoruz. Yağlı kağıdın üzerine tavuğu koyuyoruz. Tavuğun içine de iç harçtan koyuyoruz. Harç koyduğumuz uçtan başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Aluminyum folyoyu direkt tavuğa değdirmemeye özen göstermeliyiz. Sardığımız dolmaları da fırın tepsisine alıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kabak ve havuçları soyuyoruz. Parmak gibi doğruyoruz. Tencereye kaynar su koyuyoruz, önce havucu biraz sonra kabağı ilave ederek haşlıyoruz. Domatesleri küp doğruyoruz. Tavaya yağı döküyoruz ve domatesleri soteliyoruz. Tavukları folyosunda çıkararak dilimliyoruz. Servis tabağına diziyoruz. Garnitürlerini kenarlarına koyarak servis ediyoruz.
|
|
Garnitürlü Fıstıklı Tavuk Budu Dolması Tarifleri Sebzeli Dolma Tarifleri
|
|