Nohut 1 kase haşlanmış
SuperFresh Garnitür 1 kase
Kabak ½ adet orta boy
SuperFresh Soğan ½ su bardağı
Pırasa 1/4 sap
Sarımsak 3 diş
Maydanoz 5 dal
Tahin 2 yemek kaşığı
Limon Suyu ½ adet taze sıkılmış
Galeta Unu 2 yemek kaşığı
Ayçiçek Yağı 2 yemek kaşığı
Acı Kırmızı Pul Biber ½ tatlı kaşığı
Kimyon 1/4 çay kaşığı
Nohutları bir gece önceden ıslatın ve kaynar suda haşlayıp süzün.
SuperFresh Garnitür'ü haşlayıp süzün.
Kabağı rendeleyip suyunu süzün, ardından pırasayı ince ince kıyın.
SuperFresh Tatlı Beyaz Soğan'ı bir tavada pembeleşinceye kadar pişirin.
Nohudu, SuperFresh Garnitür'ü, kabağı, SuparFresh Tatlı Beyaz Soğan'ı, sarımsakları ve pırasayı rondoya ekleyip iyice karıştırın.
Ardından tahini, taze sıkılmış limon suyunu ve baharatları, ince kıyılmış maydanozları ekleyip yeniden rondodan geçirin.
Harcı bir kaba alıp galeta ununu ilave edin ve karıştırın.
Kıvama geldikten sonra elinizle şekil verip ayçiçek yağında kızartın.
Sıcak olarak servis edin.
|