|
|
Gatsura (Kıbrıs) |
|
kuşhane
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2014
Mesajlar: 30 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc130776
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2017
1,699 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://gurmekibris.com
5-6 adet dilimlenmiş ekmek
½ çay kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı pekmez
Servis için:
Kaymak
Dilim ekmekleri yağsız bir tavada, yüzü sertleşene kadar yaklaşık bir dakika kızartın. Sonra çevirip diğer tarafları kızarırken her birinin yüzeyine yarım çay kaşığı tereyağı sürün. Arka tarafı da sertleşince çevirin. Böylelikle sertleşmiş ama kızarmamış ekmeğiniz kızarmaya başlayacak. Altını kısın. Rengi kızaracak ancak siyaha dönmemeli. Aynı işlemi diğer yüzü için de yapın. Sonra her bir ekmeğe iki çorba kaşığı ya da her tarafını kaplayacak kadar pekmez dökün. Tavaya dökülen damlaları da ekmekleri gezdirerek temizleyin. Diğer tarafı için de aynısını yapın. Nefis bir ekmeğiniz olacak; ister peynir, ister kaymakla, isterseniz de sade bir şekilde yiyin.
|
|
Gatsura (Kıbrıs) Tarifleri Hatay Yemekleri
|
|