|
|
GECE YARISI ÇORBASI |
|
eksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc73566
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2012
1,998 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. soğan
2 diş sarımsak
50 gr. margarin
1 çorba kaşığı un
1+1/4 litre et suyu
Karabiber
Tuz
125 gr. kaşar 2 peyniri
50 gr. gravyer peyniri
12 dilim çok ince kesilmiş ekmek
Soğanları ayıklayın. Uzunlamasına ikiye bölün ve ince ince kesin. Havanda dövülmüş olan sarımsak ile soğanları kızdırılmış olan margarinde 20 dakika kısık ateşte pembeleştirin. Unu üzerine serpin. 2 dakika pişirin. Sonra sıcak et suyunu katın. Çorbayı 20 dakika kısık ateşte 2 pişirin. Karabiber, tuz serpin. Peynirleri rendeleyin. Birbirine karıştırın. Ekmek dilimlerini kızartın. Çorbayı kaselere koyun. Her birine birer çorba kaşığı rende peynir serpin. Her bir kaseye 3 dilim kızarmış ekmek koyun. Üzerine tekrar rende peynir serpin. Sıcak olarak servis yapın.
|
|
GECE YARISI ÇORBASI Tarifleri Çorba Tarifleri
|
|