1 su bardağı buğday (aşurelik)
1 su bardağı nohut
1 su bardağı tarhana
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım çorba kaşığı biber salçası
2 baş soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet tavuk suyu bulyon
12 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Buğday ve nohut akşamdan birlikte ıslatılır. Ertesi gün su dökülür. Düdüklüye aktarılır. Üzerine 2 parmak geçecek kadar su konur. Pim çıktıktan sonra 20 dakika haşlanır. Büyük bir tencereye tereyağı ve incecik kıyılmış soğanlar atılır ve pembeleştirilir. Üzerine salçalar ve tarhana eklenir, bir kaç dakika kavrulur. Sıcak su, tavuk bulyon ve tuz katılır. Son olarak suyu ile birlikte nohut ve buğday aktarılır. Karıştırılarak bir taşım pişirilir. İlave su eklenebilir.
|