|
|
Geleneksel Salep |
|
yiğit bulan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2016
Mesajlar: 621 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc122084
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2016
1,207 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre sütten 1 su bardağı alıp küçük bir kaseye koyun ve geleneksel salep paketinin tamamını üzerine boşaltın. Süt içinde toz karışım iyice dağılıncaya kadar kaşıkla karıştırın.
Kalan sütü tencereye boşaltın ve üzerine kasedeki karışımı ekleyin. Ocakta karıştırarak pişirin.
Kaynama başlayınca ocağı kısın ve arada karıştırarak 5 dakika daha kaynatmaya devam edin. Ocaktan alınca büyük kahve fincanlarına paylaştırın ve sıcak servis yapın.
Not: Arzuya göre, üzerine tarçın serperek servis yapabileceğiniz gibi, fincana küçük bir parça çikolata koyup karıştırarak da farklı lezzetler elde edebilirsiniz.
|
|
Geleneksel Salep Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri
|
|