1 kg. incir
200 gr. kuru üzüm (Çekirdeksiz)
1 su bardağı toz şeker
5 adet karanfil (Çok ince dövülmüş)
1 çay bardağı pirinç (Haşlanmış)
1,5 su bardağı ceviz içi (Dövülmüş, kıyılmış)
1 çorba kasığı Bizim Margarin
1 bardak su
1 adet havuç (Soyulup, rendelenmiş)
½ çay kaşığı tarçın
İncirleri yıkayıp, üzerini kapatacak kadar su koyun. 5 dakika pişirip, süzün.
Pirinç, havuç, karanfil, ceviz içi ve bir çorba kaşığı şekeri bir kap içinde elle karıştırarak, fındık büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın.
İncirleri kenarından yarıp açın ve içine yuvarlanmış malzemeden koyup, kapatın.
Yağladığınız fırın kabına dizin ve su ile sekeri ilave edin.
1 dakika kaynatıp, incirlerin üzerine dökün.
10 dakika fırında pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Not : İstenildiğinde hindistancevizi, çekilmiş yeşil fıstık ya da kremşanti ile süslenebilir.
|