|
|
Gelincik Otlu Krep |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108288
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2015
2,130 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardagı süt
1 adet yumurta
2 çorba kaşıgı un
1 kase gelincik otu
1 tutam maydonoz
2 yemek kaşıgı labne peynir
Kızartma yağı
Ayıklanıp yıkanmış gelincik otlarını küçük küçük doğruyorum. Sütü unu ve yumurtayı bir kap içinde buluşturuyor ve güzelce karıştırıyorum. Tuz ve karabiber ilave ediyorum. Doğranmış gelincik otlarını da karışıma ilave ediyorum.
Büyük boy teflon tavada bir kerede bu malzemeler gayet güzel pişti tavanız küçükse iki kerede pişirebilirsiniz. Teflon tavayı çok az sıvıyağ ile yağlıyorum malzemenin hepsinin tavaya alarak eşit şekilde dağıldığından emin oluyorum. Orta ısıdaki ocakta yağı az az atarak pişiriyorum
Krep ya da omlet pişirme şeklinden farksız eğer büyük olduğu için spatula ile ters yüz etmeye cesaret edemezseniz ben de etmiyorum krepin alt kısmının piştiğinden emin olduktan sonra tavanın üzerine büyük bir servis tabağı kapatıp kenara alarak ve tavayı ters çevirerek krepi tabağa aktarabilirsiniz ikinci adımda da tabaktaki krepi yavaşça tekrar tavaya alabilirsiniz.
Her iki tarafı da pişen krepi servis tabağına alıyorum içine bir miktar labne peyniri koyup rulo şeklinde kıvırıyorum. Üzerini labne peyniri ile süsleyerek servis yapıyorum.
|
|
Gelincik Otlu Krep Tarifleri Akıtma Tarifleri
|
|