Meltem Şirin
1 adet kuzu gerdan
1 adet büyük kuru soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
Hazır ya da ev eriştesi
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Kuru nane
Pul biber
1 adet limon
Gerdan, kanından arınıncaya kadar suda bekletilir. Suyu aralıklarla değiştirilir.
Düdüklü tencereye alınır; soğan, tuz ve yeterli miktarda suyla haşlanır.
Çorbanın yapılacağı tencereye, gerdanın suyu süzülüp etleri didiklenir.
Salça suda eritilip gerdan suyuna ilave edilir, kaynatılır.
Kaynayan suya erişteler ilave edilir, 20-25 dakika kısık ateşte pişirilir.
Ocaktan almadan limon suyu ilave edilir, bir iki taşım daha kaynatılarak altı kapatılır.
Ayrı bir tavada tereyağında biraz nane ve pul biber yakılır, çorbaya ilave edilir.
|