https://gastromanya.com
1 kg yağsız kuşbaşı Karibu Ren geyiği (sığır eti de olabilir)
4 adet havuç (soyulmuş ve doğranmış)
2 adet kuru soğan (doğranmış)
3 adet kereviz
2 adet patates (soyulmuş ve doğranmış)
3 adet domates (soyulmuş ve doğranmış)
3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 adet defne yaprağı
1 lt et suyu
½ bardak et suyu
½ su bardağı çok amaçlı un
100 gr eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı taze kekik yaprağı (ince doğranmış)
1 çay kaşığı taze biberiye (ince doğranmış)
Tuz
Karabiber
Eti, havucu, soğanı, kerevizi, patatesi, domatesi, sarımsağı, defne yaprağını, et suyunu büyük bir tencereye koyuyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 45 dakika daha kaynatıyoruz. Başka bir kapta un ve eritilmiş tereyağını karıştırıyoruz. Karışımı da tencereye ekliyoruz. Kekik, biberiye, tuz ve karabiberi ekleyip 30 dakika daha kaynatmaya devam ediyoruz. Daha sonra servis tabağına alıp servis ediyoruz.
|