|
Gıdalardaki Yağ Oranları |
|
korkut
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.05.2009
Mesajlar: 40 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc36818
Gönderme Tarihi: 23.May.2009
9,072 defa indirildi / yazdırıldı
|
(100 gramında) Yağ (gram) Kolesterol (mg)
Ekmek ve tahıllar
Esmer ekmek 2.0 0
Beyaz ekmek 1.9 0
Çavdar ekmeği 1.7 0
Hamburger ekmeği 5.0 0
Mısır gevreği 0.7 0
Et ve et ürünleri
Dana eti 8.1 84
Sığır eti 15.8 88
Koyun eti 21.0 75
Tavuk eti (beyaz) 1.2 57
Hindi 2.2 61
Ördek 39.4 76
Ciğer 4.7 370
Böbrek 2.7 400
Beyin 0 2000
Sosis 27.5 48
Hamburger köftesi 20.5 96
Süt ve süt ürünleri
Tam yağlı süt 3.3 14
Yarım yağlı süt 1.9 7
Tam yağlı yoğurt 3.0 11
Beyaz peynir 20.2 70
Krem peynir 33.1 110
Sade dondurma 9.8 31
Hamurişi ve tatlılar
Sade makarna 1.8 0
Sade pilav 0.4 0
Pandispanya 26.3 152
Çikolatalı bisküvi 27.6 22
Muhallebi 4.3 15
Çikolata 35.1 30
Krem şanti 39.3 105
Deniz ürünleri
Uskumru 7.3 55
Sardalya 8.6 65
Alabalık 4.5 97
Ton balığı 9.0 50
Katı ve sıvıyağlar
Margarin 83.0 0
Tereyağ 83.0 230
iç yağ 95.7 102
Sıvıyağlar 99.9 0
Diğerleri
Hardal 4.2 0
Ketçap 0 0
Mayonez 75.6 108
Yumurta beyazı 0 0
Yumurta sarısı 30.5 1600
Zeytin (siyah) 21.0 0
Pizza 11.8 16
Badem 55.8 0
Fındık 63.5 0
Fıstık (çam) 53.7 0
Ceviz 68.5 0
Tahin 28.0 0
Reçel 0 0
Bal 0 0
|
|