https://karadeniz.gov.tr
Yöresel olarak üretilen Giresun mutfağındaki başlıca içecekler çay, komposto, hoşaf, ayran ve Doğu Karadeniz bölgesine özgü kokulu siyah üzümden yapılan şıradır.
Ahır hayvancılığının köylerde yaygın olduğu dönemlerde yoğurdu sulandırarak yapılan ayran hemen her öğünde sofralarda yer alırdı.
Ayran günümüzde de tercih edilmekle birlikte eskisi kadar sık tüketilmemektedir. Ayran sadece yiyeceklerin yanında değil, yorgunluk gidermek için mola verildiğinde veya sıcaktan bunaldıktan sonra tüketilen bir içecektir.
Bitki çayları arasında en çok tüketileni ıhlamur çayıdır. Nane, kekik, kuşburnu ve papatya çayları da sağlığı takviye edici etkileri nedeniyle yapılıp içilmektedir.
|