|
|
Giyom Tel Rulosu |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc60703
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2011
2,855 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı tereyağı
5 yumurtanın sarısı
5 yumurtanın akı
80 gr (3/4 su bardağı) + 1 tatlı kaşığı şeker
180 gr sütsüz (bitter) çikolata
3 çorba kaşığı soğuk su
250 gr (1 su bardağı) krem şanti
1 çay kaşığı vanilya esansı
Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip ısıtınız. 1 çorba kaşığı yağ ile rulo tepsinizi yağlayarak üstüne bütün kenarlarından sarkacak biçimde yağlı kağıt yayıp, geri kalan 1 çorba kaşığı yağı da kağıda sürünüz. Orta boy bir kapta yumurta sarılarını, rengi açılıp kalınlaşıncaya kadar yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla çırpınız. 80 gr şekeri yavaş yavaş çırparak yumurta sarılarına ekleyiniz.
Çikolatayı 3 çorba kaşığı suya koyup küçük bir tencerede hafif ateşte devamlı karıştırarak eritiniz. Erir erimez ateşten alıp, biraz soğuyunca yumurta sarısı karışımına ekleyerek telle iyice çırpınız.
Başka bir kapta yumurta aklarını telle iyice sertleşinceye kadar çırpınız.
Yumurta akını madeni bir kaşıkla yumurta sarısı - çikolata karışımına katınız. Bu çikolatalı karışımı kaşıkla tepsiye yayarak fırında 10 dakika pişiriniz.
Fırınınızı orta sıcaklığa (170° C) getirerek 10 dakika daha, sokulan bir şiş temiz ve kuru olarak çıkana kadar pişiriniz.
Tepsiyi fırından çıkarıp nemli bir bezle örterek 15 dakika bekletiniz. Keki, üstüne hafifçe pudra şekeri serpilmiş temiz bir yağlı kağıda ters yüz edip buzdolabında 30 dakika soğumaya bırakınız. Buzdolabından alıp rahatça sarabilmek için keskin bir bıçakla kenarlarından 5'er cm kesiniz. Kağıdın da yardımıyla rulo yapıp bir kenara bırakınız.
Orta boy bir kapta, krem şantiyi, kalan 1 tatlı kaşığı şekeri ve vanilya esansını telle yâda elektrikli çırpıcı ile kalınlaşıncaya kadar iyice çırpınız.
Ruloyu açarak, kremayı bıçakla kekin üstüne yayınız. Keki tekrar rulo yapıp alüminyum kağıda sararak, 30 dakika buzdolabında bekletiniz. Buzdolabından alıp, alüminyum kağıttan çıkararak servis ediniz.
Not: Bu zengin çikolatalı rulonun sarılması zordur, kolaylıkla kırılabilir. (Yağlı kağıt yerine nemli bir bezin üstüne almakla, daha kolay kesmek için de bir gün önceden yapmakla, en iyi sonuç elde edilir.)
Fotoğraf "afi" tarafından gönderildi. 28.08.2016
|
|
Giyom Tel Rulosu Tarifleri İsviçre Yemekleri
|
|