https://www.colyakankara.org.tr
1,5 çay bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı pirinç
1 kahve fincanı mısır yarması
50 gr. sıvıyağ
2 çorba kaşığı domates salçası
8 su bardağı et suyu
Pul biber
Nane
Tuz
Sıvıyağın bir kısmını bir tencereye alıp kısık ateşte kaynatın. Salçayı 2 kaşık suyla sulandırıp ilave edin. Et suyunu azar azar yedirerek ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin. Mercimek, pirinç ve mısır yarması ayıklayıp yıkayın, kaynamakta olan et suyuna ilave edin. Tuz serpip mercimek, pirinç ve mısır yarması yumuşayıncaya kadar pişirin. Kalan sıvıyağı bir tavada eritin. Pul biber ve naneyi ilave edip kavurun. Çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.
|