https://gasturder.org.tr
1 paket Arbella Plus Glutensiz Mısır Makarnası (BURGU)
1 adet küçük boy göbek marul
3 adet tavuk göğsü
1 adet orta boy salatalık
2 adet kırmızı kapya biber
50 gr (1/2 bağ) taze kişniş
230 gr fıstık ezmesi
4-5 yemek kaşığı elma sirkesi (fersan sirke kullanabılır)
2 yemek kaşığı soya sosu (kıkkoman marka soya sosundan baska kullanamazlar)
1 yemek kaşığı acı sos (acı biber sosu) (glutensiz acı bıber sosu hazır satılmamaktadır.)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı susam yağı
1 yemek kaşığı susam
Makarnayı tuz eklenmiş 5 lt suda, paketin üzerinde belirtilen süre kadar haşlayıp, süzün. Bol buzlu suda 2 dakika bekletin ve tekrar süzün. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştın ve beklemesi için buzdolabına koyun.Tavuk göğüslerini ızgara tavada, çok az yağla pişirin. Ardından ince ince dilimleyin ve soğumaya bırakın.Göbek marulu kare kare doğrayın. Salatalığı uzunlamasına ince olarak doğrayın.Kişniş, kırmızı biber ve yeşil soğanı küçük doğrayın. Soğumuş makarna, ızgara tavuk ve tüm sebzeleri büyük bir salata kasesinde karıştırın. Farklı bir kasede fıstık ezmesi, susam yağı, elma sirkesi, acı sos, soya sosu ve karabiberi karıştırın ve makarna salatamızın üzerine dökün. Hafifçe harmaladıktan sonra üzerine susam taneleri serperek servis edin.
|