https://www.colyakankara.org.tr
1 su bardağı mısır yarması
1 avuç taze fasulye
3 adet taze soğan
1 adet domates veya salça
½ çorba kaşığı tereyağı
5-6 dal dereotu
5-6 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
Yarmayı ayıklayıp, yıkayınız. 6-7 su bardağı su ilave ederek pişiriniz. Yumuşamasına yakın tuz, bıçak sırtı kalınlığında kıyılmış taze fasulye, soğan, fındık büyüklüğünde doğranmış domates ve yağını ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Çorba kasesine boşaltıp üzerine ince kıyılmış dereotu ve maydanoz serpiniz.
Not: Mısır yarması akşamdan kaynatılıp bırakılırsa çabuk pişer. Mevsime göre ıspanak, pazı, semizotu konabilir.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 09.04.2024
|