Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Göbelekli Sarma Dolma


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Göbelekli Sarma Dolma

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167571
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2022
267 defa indirildi / yazdırıldı




Taze veya salamura asma yaprağı
Kofik
İçi için;
1/2 kg Mantar (Göbelek)
2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
4 adet domates
1 yemek kaşığı domates salça
1 yemek kaşığı biber salça
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
Su
Tuz
Sos için:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salça
Su

Taze yaprakla yapılışı;
Bir tencerede su kaynatılır ve bir miktar tuz ilave edilir.
Taze asma yaprakları bir kaba konur ve üzerine kaynamış tuzlu su dökülür.
1 saat bekletilir ve süzülmesi için kevgire alınır.
Salamura yaprakla yapılışı;
Salamura yapraklarının fazla tuzunun çıkması için ılık suda 1 saat bekletilir.
Kofikler sıcak suda bekletilir yumuşatılır ve süzülmesi için bir kevgire alınır.
İç harcı için;
Soğan, maydanoz ve domatesler küçük küçük doğranır.
Bir kaba doğranmış soğan, pirinç, mantar, tuz ve salçaları konur.
Zeytinyağı ve biraz su eklenerek yoğrulur.
Doğranmış maydanozlar ilave edilir ve biraz daha yoğrularak hazırlanır.
Asma yapraklarının içine iç harçtan konularak sarılır.
Kofiklerin içine iç harç doldurulur.
Bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağı kızdırılır.
Kızdırılan yağa 1 yemek kaşığı domates salçası ilave edilir ve kavrulur.
Kavrulan salçaya 3-4 bardak su ilave edilir ve kaynatılarak sos hazırlanır.
Hazırlanan sos tencerede dizili olan sarmaların üzerine gezdirilerek dökülür.
Üzerine ağırlık olarak bir tabak yerleştirilir ve ocağa alınır.
Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.
İsteğe bağlı olarak üzerine yoğurt ve kızdırılmış tereyağı dökülerek servis edilir.







Göbelekli Sarma Dolma Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(1 adet Göbelekli Sarma Dolma 563 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort