Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
3-4 Parça Top Tarhana
2 Çorba Kaşığı Süzme Yoğurt
2 Çorba Kaşığı Kızartılmış Kaymak Yağı
Tuz
5 Su Bardağı Su
Top tarhana geceden ılık suyla ıslatılır. Ertesi gün, tencereye konularak üzerine su eklenir. Ayrı bir kapta yoğurt, ayran kıvamına getirilip tencereye ilave edilir. Kaynayıncaya kadar karıştırılır. Yaklaşık 5-10 dakika kadar pişirildikten sonra tuzu katılıp, üzerine kızartılmış kaymak yağının bir kısmı dökülerek dinlenmeye bırakılır. Kalan kaymak yağı ile süslenerek sıcak servis yapılır.
Not: Üzerine isteğe göre kavrulmuş nane de konulabilir.
|