1 su bardağı haşlanmış göce (buğday)
2 su bardağı süzme yoğurt (suyu iyice süzülmüş olmalı)
2,5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Ayrıca:
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
Birer tutam pul biber, kuru nane
2-3 dal maydanoz
2 yemek kaşığı lor peyniri
Malzemenin tümünü geniş bir yoğurma kabında karıştırın.
Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak temiz bir bezin üzerine dizin veya piknik poşetlerine tek kullanımlık miktarda aktarın. Buzlukta muhafaza edin.
Çorbayı pişirmeden önce buzluktan çıkartın, yarım saat kadar 1 su bardağı ılık suda bekletin. Tereyağını eritip salçayı kavurun. Suda beklettiğiniz tarhanayı ve 2 bardak sıcak suyu ilave edin. Sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam alana dek pişirin.
Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Kıyılmış maydanozu, lor peynirini ve baharatı harmanlayın. Çorbanın üzerine serpin. Sıcak sıcak servis yapın.
|