|
|
Gochujang |
|
alkım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.02.2017
Mesajlar: 46 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc122966
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2017
12,907 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.guneykoreyemekleri.com
Gochujang, Kore'ye ait baharatli fermente bir çesni çesididir. Aci kirmizi biber, soya, yapiskan pirinç unu ve bugday tohumu ana maddesinden olusur. Geleneksel olarak çesni büyük Jangdok (장독) adi verilen kaplar(kavanoz) içersinde fermente edilir. Tahminen Onaltinci-Onyedinci yüzyildan itibaren Koreliler yemeklerinden gochujang kullanmaya baslamis.
Yapilis malzemeleri içersinde en önemli malzemler kirmizi biber, soya ve yapiskan priniç unu. Katki malzemeleri tuz, bal, Ganjang(간장) ve bugday tohumundan olusur. Daha sonra tüm malzemeler Jangdok adi verilen büyük kavanozlara bosaltilip aylarca fermente olmasi için bekletilir.
|
|
Gochujang Tarifleri Kore Yemekleri
|
|