https://www.gokceadarehberim.com
Gökçeada mutfağı genelde Ege mutfağının izlerini taşıyor. Deniz ürünleri, kırmızı et, yabani otlar ve zeytinyağı kullanılan başlıca malzemeler.
Mevsimine göre taze balık çeşitlerinin dışında, ahtapot, kalamar en çok kullanılan deniz ürünleri. Kılıç balığı adaya özgü bir tarifle zeytinyağında kızartılıyor.
Adanın tepeleri yabani kekikle dolu. Bu kekikle beslenen hayvanların etleri çok lezzetli oluyor. Gökçeada için kırmızı etin Türkiye'de en lezzetli ve bol olduğu yer diyebiliriz. Kuzu ve keçi etinden çeşitli yemekler yapılıyor. Ayrıca bol kekikle beslenen arıların ürünü kekik balı adaya özel tatlardan.
Cicirya Rumlara özgü bir çeşit peynirli pizza. Vişinada ve yanında sunulan kuşburnu kurabiyesi yine adaya özgü eski tatlardan. Sakızlı muhallebi Rum mutfağının olmazsa olmazlarında. Bunların hepsini Zeytinliköy'de tatmanız mümkün.
Mantı, gözleme, çiğ börek, avcı böreği, pide çeşitleri, döner ise Anadolu'dan gelenlerin adaya kattığı lezzetler. Lezzetli ada etiyle yapıldıkları için tatlarına doyum olmuyor. Adalı ev kadınlarının hazırladıkları mantıyı merkezde yine kendilerinin işlettikleri restoranlarda tatmanız mümkün.
|