https://www.sabah.com.tr
4 adet yufka
1 kg ıspanak
250 gram ezilmiş beyaz peynir
1 çay kaşığı karabiber
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
500 gram havuç
5 adet haşlanmış patates
Yarım demet dereotu
1 kangal sucuk
4-5 adet közlenmiş kırmızı biber
1 adet çırpılmış yumurta sarısı
Tuz
Ispanağı kıyın. Beyaz peynir ve yarım çay kaşığı karabiber ilave edip harmanlayın. Ayrı bir yerde yumurta, süt ve sıvı yağı karıştırın. Havucu rendeleyin. Patatesi ezip, yarım çay kaşığı karabiber, kıyılmış dereotu ve tuz ekleyip karıştırın. Sucuğu doğrayıp, blenderden geçirin. Daha sonra doğranmış ve közlenmiş kırmızı biberle harmanlayın. Yuvarlak kek kalıbını yağlayın. 1 adet yufkayı, kenarları dışarı taşacak şekilde kalıba yerleştirip, ıspanaklı harcı koyun. Üzerine 1 adet yufka yerleştirin. Yumurtalı-sütlü harcı döküp, üzerine havuç serpiştirin. Tekrar 1 adet yufka yerleştirin. Patatesli harcı yayın. Üzerine sucuklu karışımı serpiştirin. En üste kalan yufkayı serin. Yufkanın sarkan kenarlarını üzerine yerleştirin. Çırpılmış yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
|