|
|
Gratine Patates |
|
Jale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2006
Mesajlar: 47 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3675
Gönderme Tarihi: 12.May.2006
2,270 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
Her Biri Yaklasik 200 gr 4 Adet Patates
6 Çorba Kasigi Krema
1 Yumurta Sarisi
Tereyağıi
2 Çorba Kasigi Rendelenmis Gravyer Peyniri
2 Çorba Kasigi Kiyilmis Maydanoz
2 Çorba Kasigi Kiyilmis Taze Sogan
Kiyilmis Ceviz
YAPILIŞ TARİFİ
Iyice yikayip kuruladiginiz patatesleri 4 adet alüminyum folyoya sararak, önceden isittiginiz 200 derecelik firinda 45 dak. birakin. Pisip pismedigini sivri bir biçakla kontrol edebilirsiniz. Henüz sertse 5-10 dak. daha kalsinlar firinda.
Çikardiktan sonra her bir patatesin üzerinden uzunluklari boyunca bir dilim kesin. Kapak gibi, içlerini oyun, elde ettiginiz bir çatalla ezin.
Onu, 30 gr (2 çorba kasigi) tereyağı ve 4 çorba kasigi kremayla birlikte çirpin. Tuz, karabiber attiktan sonra taze soğan ve maydanozu ekleyin.
Kiyilmis cevizi de ilave ettikten sonra bu karisimla patateslerin içini doldurun.
Bir kapta kalan kremayi yumurta sarisi ve gravyerle karistirip patateslerin yüzeyine paylastirin.
Yaglanmis bir tepsiye döseyin ve önceden isitilmis 200 derecelik firina verin. 10 dak. sonra çikarip servis yapabilirsiniz
|
|
Gratine Patates Tarifleri Sebze Yemekleri
|
|