|
GRAVYERLİ BİSKÜVİ |
|
ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc58240
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2010
1,987 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
350 gr. un
225 gr. yağ
300 gr. rendelenmiş gravyer peyniri
1 yumurtanın beyazı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
Mermer veya hamur tahtasına veya düz bir yere un hariç bütün malzemeyi koyarak elinizle birbirlerine yedirerek 2-3 dakika karıştırıp unu ilâve ediniz ve karıştırarak fazla yoğurmadan bir hamur yapınız. Üzerine ıslatıp sıkılmış bir bez örterek buzdolabında yoksa bulunduğu yerde yarım saat dinlendiriniz.
Sonra alt ve üstüne hatif un serperek merdane ile 1 cm kalınlığında açarak kalıpla veya bıçakla arzu ettiğiniz şekilde kesip tepsiye dizip yumurtalayıp üzerine arzunuza göre azar miktarda haşhaş veya susam veya çörekotu veya anason ekip 180 derece fırında 8-10 dakika pişiriniz.
|
|