Refika Birgül
1 adet Levrek Balığının Filetosu
1 adet Limonun Suyu
Yarım adet Greyfurt Suyu Ve Rendesi
1 diş Sarımsak
Yarım çay kaşığı Karabiber
Yarım çay kaşığı Tuz
Yarım adet Acı Kırmızı Biber
Taze Kişniş Yaprakları
1 çorba kaşığı Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Susam (Yarım Kavrulmuş)
1 tatlı kaşığı Sarı Haşhaş Tohumu
Karabiber
1 limon ve ½ greyfurtun suyunu sıkın ve bir kaseye aktarın. İçine ince ince kıyılmış 1 diş sarımsak ekleyin. ½ adet acı kırmızı biberin yarısını da çekirdeklerini aldıktan sonra ince ince kıyarak sosa ilave edin. Son olarak sosa½şar çay kaşığı karabiber ve tuz ekleyin.1 adet levrekten 2 fileto çıkacaktır. Balıkçınızdan sizin için derisini ve kılçıklarını almasını rica edin. Sonra balığı güzelce yıkayıp, kuruladıktan sonra kesme tahtasının üzerine alın. Balığın kuyruk kısmından başlayarak, keskin bir bıçakla yatay bir şekilde katmanlarından ince şeritler çıkarın.Balıktan çıkardığınız bu parçaları hazırladığınız sosa yatırın. Esasen çiğ olan balık bu şekilde sostaki asitte pişecek. Balık saydamlığını kaybedip, beyazlaşmaya başlayınca olmuş demektir. Servis tabağında aldıktan sonra üzerine, ½ greyfurtun rendesi, kişniş yaprakları, karabiber, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı susam ve sarı haşhaş tohumu serperek servis edebilirsiniz.
|