2 adet kalçalı tavuk budu
6 su bardağı su
1 kuru soğan
1 det havuç
2 diş sarımsak
2 yemek kaşuğı un
1 çay bardağı tel şehriye
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
2 kalçalı tavuk budu düdüdüklü tenreye alınır, üzerine 6 bardak su eklenerek ateşe oturtulur, pim çıkınca 20 dakika pişirilir.
Soğanlar ve sarımsaklar ince ince kıyılır, havuç rendelenir.
Bir tencerede sıvı yağ kızdırılır, üzerine kıyılmış soğan, sarımsak ve rendelenmiş havuç konarak bir süre kavrulur, un eklenir biraz daha kavrulur.
Düdüklü tencereden tavuklar alınır, kemiklerinden ayrılır ve küçük parçalara didiklenir.
Tavuk suyu, kavrulan soğan, sarımsak ve havucun olduğu tencereye dökülür.
Üzerine tel şehriye, tuz ve didiklenmiş tavuk parçaları eklenir.
Çorba bir taşım kaynatılır, en son kıyılmış maydanoz eklenir.
İsteğe göre biraz limon suyu ile sıcak servis yapılır.
|