125 gr tam buğday unu
¼ paket Pakmaya Ekşi Mayalı Esmer Ekmek Harcı
İki tutam tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
75 ml ılık su
Salata için:
10 adet kiraz domates
2 adet salatalık
1 adet yeşil elma
1 adet avokado
2-3 yaprak marul
Bir karıştırma kabına unu eleyin. Üzerine Pakmaya Ekşi Mayalı Esmer Ekmek Harcı paketinin yarısını ve tuzu döküp kaşıkla iyice karıştırın. Zeytinyağını ve ölçülü suyu azar azar ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayın. El ile pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun.
Hamurdan cevizden büyüklüğünde parçalar koparın, un serpilmiş tezgahın üzerinde silindir şeklinde açın
Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Hamurun üzerini örtüp bu şekilde 20 dakika dinlendirin.
Grisini hamurları önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin.
Salata için tam malzemeyi istediğiniz gibi kesin, servis tabağına ayrı ayrı öbekler halinde yerleştirin. İsteğe göre zeytinyağı dökün, nar ekşisi ile tatlandırın. Fırında yeni pişirdiğiniz grisiniler eşliğinde servis yapın.
|