|
|
Gül Reçeli (Erzincan) |
|
kesme şeker
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.12.2015
Mesajlar: 20 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc113218
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2015
1,422 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eğin gülleri, mayıs ayında çok güzel açarlar. Bu gülleri saplarından makasla keserek bir kapta toplarız.
Sonra gül yapraklarını dikkatlice avuç içimizde toplayarak çeker ve koparırız. Diplerindeki beyazlıkları makas yardımı ile keseriz ki acı olmasın. Tüm güllere bu işlemi uyguladıktan sonra iyice yıkar süzeriz. Gül miktarına göre su koyar ve iyice haşlanmasını sağlarız. Güller ağzımız aldığımızda gıcır gıcır etmiyorsa haşlanmış
demektir. Eğer suyunu çok çekmiş ve koyu bir kıvamda ise biraz su konularak inceltilir. Kaynatıldıktan sonra şekerini ilave eder, kıvamına gelince de limon tuzunu ekleriz. İşte o zaman sihir gerçekleşir ve gülümüz gerçek rengini alır. Çok hoş kokulu ve lezzetli bir reçeldir.
|
|
Gül Reçeli (Erzincan) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri
|
|