|
|
Gül Tatlısı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108976
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2015
1,259 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://migros.com.tr
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı yoğurt
125 gr. tereyağı
1 paket kabartma tozu
100 gr. fındık
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
1. Karıştırma kabına yumuşatılmış tereyağı, ayçiçeği ve yoğurdu aktarıp karıştırın.
2. Üzerine un, irmik ve kabartma tozu ekleyin.
3. Hepsini karıştırıp hamur kıvamına getirin.
4. Hamuru mutfak tezgahında açın ve bir bardak yardımı ile yuvarlaklar kesin.
5. 3 yuvarlak hamuru birbirinin üzerine gelecek şekilde yan yana yerleştirin.
6. Bir kere yuvarlayıp ortadan ikiye keserek ters çevirin.
7. 3 yuvarlak parçadan 2 gül şekli elde edin.
8. Ortalarına birer fındık yerleştirin.
9. 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
10. Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın.
11. Gül tatlıları piştikten sonra 5 dakika bekletip soğuk şerbeti üzerine dökün. Servis yapın.
|
|
Gül Tatlısı Tarifleri Migros Yemek Tarifleri
|
|