Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Güllaç Tarifleri > Güllaç Peltesi (1 adet - 59,525 defa bakıldı)

Güllaç Peltesi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Güllaç Peltesi

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc57187
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2010
2,087 defa indirildi / yazdırıldı




Ergun Köknar

750 gr. tozşeker
1/2 limon
1 paket güllaç
1 kahve fincanı gülsuyu
1 çay bardağı badem
1 çay bardağı şamfıstığı
Yeterince su

Önce tatlının şurubunu hazırlayınız. 750 gr. şekerin üzerine dört parmak geçecek kadar su koyup kaynatınız. Kaynama başlayınca yarım limonu sıkıp, kabuğunu şekerin içine atınız. Kaynatmaya devam ediniz. Tırnağınız üzerine damlattığınız bir damla şurup hemen akıp gitmiyorsa yeterli kıvamı buldunuz demektir. Şurubu ateşin üzerinde ılık tutunuz. Kenarlı bir tepsiye bu şuruptan bir miktar dökünüz. Tepsiyi çok hafff ateş üzerine koyunuz. Hafiften kaynamaya başlayınca bir adet güllaç yaprağını içine koyup çatalla bastırınız. Karıştırarak eritiniz. Eriyince ikinci güllaç yaprağını koyunuz. Pelte kıvamına gelince, tekrar güllaç yaprağı koyup karıştırmaya devam ediniz. Bir kepçe şurup koyup karıştırmaya, şurup ve güllaç yaprakları, pelte haline gelip tepsiyi dolduruna kadar devam ediniz. Tepsinin içindeki güllaç tam anlamıyla pelte kıvamına gelince, ateşten indiriniz. Üzerine bir fincan gülsuyu döküp soğumaya bırakınız. Tamamen soğuyunca üzerine soyulmuş badem ve şamfıstığı serpiniz. Keserek ikram ediniz.






Güllaç Peltesi Tarifleri Güllaç Tarifleri



(1 adet Güllaç Peltesi 59,525 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort