|
|
Güllaca Sarılmış Et |
|
AYŞEGÜL ALSAN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.01.2013
Mesajlar: 74 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc90120
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2013
1,837 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr antrikot
3 yemek kaşığı sana klasik
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
2 diş sarımsak
2 avuç tuzlu fıstık
7 adet mantar
5 yaprak güllaç
yarım su bardağı et suyu
2 adet yeşil dolmalık biber
2 avuç taze kaşar rendesi
2 çorba kaşığı pekmez
250 gram antrikotu iri küpler halinde doğrayın. Tuz, karabiber ile tatlandırın ve 2 çorba kaşığı sana yağı ile karıştırın. Orta boy tavayı ocağa alıp ısınması için altını yakın. İçine 2 çorba kaşığı sana yağı ekleyin ve ısınınca etleri ilave edip her iki tarafı da renk değiştirene kadar çevirin. Ardından halka halka doğranmış 2 adet yeşil biberi de ve kabaca kesilmiş 2 diş sarımsağı ekleyerek, çevirmeye devam edin. Etlerin dışı güzel bir kahverengi olunca, tavadaki malzemeleri kenara ayırın. Sonra tavaya, 2 dolu avuç yer fıstığının üzerindeki tuzları alıp, ekleyin. Bu şekilde yer fıstıkları etin tavada bıraktığı tadı da içine çekip, kavrulacaklar. 2-3 dakika sonra tavadaki malzemeyi etlerin üzerine alın ve tavaya hala sıcakken kabaca dilimlenmiş 7adet mantarı ekleyip kavurun. Son olarak pişirdiğiniz tüm malzemeleri tavada birleştirin ve ocağın altını kapatın.
Güllaçları ıslatmak için, ½ bardak ılık et suyunu bir fırça ile her bir güllaç yaprağına arkalı önlü sürün. Burada amaç güllaçları lezzetlendirmek ve hafif kıvrılabilir bir hale getirmek, eğer çok fazla et suyu sürerseniz hamuru fazla nemlendirdiğiniz için iyi bir sonuç alamayabilirsiniz. Bu şekilde 5 yaprak güllacı fırça ile ıslatıp üst üste dizin. Ortasına tavada çevirdiğiniz et karışımını yayıp, güllacı kenarlarından kıvırarak rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alarak, üzerini 2 avuç rendelenmiş taze kaşar ile kaplayın. Son olarak 2 çorba kaşığı pekmezi damlata damlata gezdirin. Piştiğinde göreceksiniz ki bu pekmez dokunuşu bu yemeği inanılmaz güzel yukarı taşıyacak. Güllaca sarılmış eti 200 derecelik fırının orta katında 20- 25 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.
|
|
Güllaca Sarılmış Et Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|