250 g Antrikot
Tuz
Karabiber
4 çorba kaşığı Zeytinyağı
2 diş Sarımsak
2 avuç Tuzlu Fıstık
7 adet Mantar
5 yaprak Güllaç
Yarım su bardağı Et Suyu
2 adet Yeşil Dolmalık Biber
2 avuç Taze Kaşar (Rendelenmiş)
2 çorba kaşığı Pekmez
Bu tarif için önce 250 g antrikotu iri küpler halinde doğrayın. Tuz, karabiber ile tatlandırın ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın.
Orta boy Fontignac tavayı ocağa alıp altını yakın. 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin ve ısınınca etleri ilave edip her iki tarafı da renk değiştirene kadar çevirin. Halka halka doğranmış 2 adet yeşil biberi de ve kabaca kesilmiş 2 diş sarımsağı ekleyerek, çevirmeye devam edin. Etlerin dışı güzel bir kahverengi olunca, tavadaki malzemeleri kenara ayırın.
Tavaya 2 dolu avuç yer fıstığının üzerindeki tuzları alıp, ekleyin. Yer fıstıkları etin tavada bıraktığı tadı içine çekip, kavrulacaklar. 2-3 dakika sonra tavadaki malzemeyi etlerin üzerine alın ve tava hala sıcakken kabaca dilimlenmiş 7adet mantarı ekleyip kavurun. Son olarak pişirdiğiniz tüm malzemeleri tavada birleştirin ve ocağın altını kapatın.
Güllaçları ıslatmak için, yarım bardak ılık et suyunu bir fırça ile her bir güllaç yaprağına arkalı önlü sürün. Burada amaç güllaçları lezzetlendirmek ve hafif kıvrılabilir bir hale getirmek, eğer çok fazla et suyu sürerseniz hamuru fazla nemlendirdiğiniz için iyi bir sonuç alamayabilirsiniz. Bu şekilde 5 yaprak güllacı fırça ile ıslatıp üst üste dizin. Ortasına tavada çevirdiğiniz et karışımını yayıp, güllacı kenarlarından kıvırarak rulo şeklinde sarın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alarak, üzerini 2 avuç rendelenmiş taze kaşar ile kaplayın. Son olarak 2 çorba kaşığı pekmezi üzerinde gezdirin. Güllaca sarılmış eti 200 derecelik Arçelik Gurme Ankastre fırının orta katında 20- 25 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.
|