|
|
Günyüzü Çorbası |
|
Rukiye Doğru
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2014
Mesajlar: 37 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc99921
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2014
1,440 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 adet kabak
1 adet patates
1 adet havuç
Yarım demet maydanoz
1 kahve fincanı zeytinyağı
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Kırmızı mercimeğin üzerine 6 su bardağı su konur ve dağılana kadar haşlanır. Kabak, patates ve havuç rendelenir. Sıvıyağda gevşeyene kadar kavrulur. Suyu ile birlikte mercimek katılır. Tuz serpilir. Karıştırarak bir taşım pişirilir. Ateşten almadan hemen önce kıyılmış maydanoz ilave edilir.
|
|
Günyüzü Çorbası Tarifleri Balık Çorbası Tarifleri
|
|