|
|
Gürcü Çorbası |
|
nüvide
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.02.2012
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc72406
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2012
2,051 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 tavuk
Yarım kg ceviz
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kişniş
1 su bardağı mısır unu
Yeteri Kadar pul biber
Cevizin yağı çıkıncaya kadar makinede çekilir. Sonra sarımsak, biber ve kişniş koyularak tekrar makineden geçirilir. Bir kaba cevizin yağı alınır. Diğer tarafta tavuk haşlanır. Suyu mısır unu ile boza kıvamında pişirilir. Cevizler bu karışıma atılır. Tavuk etleri didiklenir çorbaya katılır. Hepsi kaynatılır. Servis yapılacağı zaman yağı üzerine dökülür.
|
|
Gürcü Çorbası Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri
|
|