Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Güveç (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Güveç (Gaziantep)

esra yol
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.12.2017
Mesajlar: 25
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc130736
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2017
16,018 defa indirildi / yazdırıldı




Gaziantep Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi

1 kg. yağsız kuşbaşı et
600 gr. topak patlıcan
300 gr.patates (arzu edenler)
600 gr. olgun domates
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salça
1 yemek kaşığı biber salça
1 tatlı kaşığı kekik
2-3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber

Tencereye konan ete yarım fincan su eklenip suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir. Yağ ve ince kıyılmış soğan eklenip 3-4 dk. kavrulur. Uygun güveç kabının tabanına yerleştirilir. Üzerine temizlenip kuşbaşı doğranan patatesler, kabuklu olarak doğranan patlıcanlar, iri parçalar şeklinde biberler ve birkaç parçaya bölünen sarımsaklar eklenir. Daha iri doğranan domatesler ise üste konur. Salçalar 1,5 bardak su içinde karabiber ve yeterli tuz ilave edilerek karıştırılıp üzerine boşaltılıp kapağı kapatılır. Önceden ısıtılmış 250-300 derecelik fırında 2 saat kontrol edilerek pişirilir.

Not: Arzu edenler çarşı fırınında veya normal ocakta, teflonlu tencerede de bu güveci pişirebilir. Kullanılan et kalitesi çabuk pişmeye uygun ise ön pişirme yapılmadan direk güvece konabilir. Güvece konulan sebze çeşit ve miktarlarını arzu edenler kendine göre değiştirebilir. Yanında sıcak pide ekmeği ve ayran tavsiye edilir.







Güveç (Gaziantep) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(1 adet Güveç (Gaziantep) 5,095 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort