2 ufak bazlama ekmeği
2 parça tavuk göğüs eti
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
2 kaşık sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağına yakın sıcak su
Üzeri için
Koyu yoğurt
2 diş sarımsak
2 kaşık yağ
1 çay kaşığı pul biber
Tavuklar doğranıp soğan, sivri biberle beraber kavurulup üzerine sıcak su konularak suyunu çektirmeden pişirilip ateşten alınır. Bazlama ekmekleri dilimlenerek tepsi güvece dizilip üzerine tavuk sote dökülür, önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar bekletilip özleştirilir. Ayrı bir yerde sarımsakla hazırlanan yoğurt fırından çıkan yemeğin üzerine dökülüp, pul biberle eritilmiş yağda gezdirilip servise sunulur.
|