|
|
Güveçte Beşamel Soslu Hindili Ispanak |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107978
Gönderme Tarihi: 29.May.2015
1,515 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. ıspanağın yaprak kısımları
400 gr. hindi göğüs
100 gr margarin
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Beşamel sos için:
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
Üzerine;
60 gr kaşar peyniri
50 gr turşu
Soğanlar yemeklik doğranıp, margarinde pembeleştirilir. Kuşbaşı doğranmış hindide da tencereye alınarak kavrulur. Üzerine kabukları soyularak küp doğranmış domatesler eklenir. Bir süre pişirildikten sonra ıspanak yaprakları tencereye ilave edilerek bir süre sotelenir. İsteğe göre salça eklenip, tuzu ayarlanır. Ocak kapatılır. Havuçlar temizlenerek verev şekilde dilimlenir. Bir tencereye alınarak biraz diri kalacak şekilde haşlanır. Pişen ıspanaklı karışım bir güvece konur. Üzerine haşlanmış havuçlar dizilir.
Başka bir tencerede 1 yemek kaşığı margarin eritilir. 2 yemek kaşığı un eklenip, unun rengi hafif dönünceye kadar kavrulur. 2,5 su bardağı süt eklenip hızlıca karıştırılır. Kaynamaya başlayınca tuzu ayarlanır. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınıp havuçların üzerini örtecek şekilde güvece yayılır. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek, önceden ısıtılmış orta ısılı fırında kaşar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak turşuyla servis yapılır.
|
|
Güveçte Beşamel Soslu Hindili Ispanak Tarifleri Isırgan Tarifleri
|
|