|
Güveçte Beşamelli Tavuklu Mantar |
|
yeşil al
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2014
Mesajlar: 33 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc95111
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2014
2,145 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
50 gr. kaşar peynir
200 gr. tavuk göğüs eti
2 adet patates
2 dal biberiye
1 çorba kaşığı kekik
2 çorba kaşığı tane karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
Tavuk etini haşlayıp didin. Unu tereyağında kavurun. Sütü ekleyip pişirin. Bu sosun içine haşlanmış patatesi ekleyin. Mantarı tereyağında kavurup sosa ekleyin. Tavuk etlerini ve baharatları güveçlere paylaştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip karıştırın. Güveçleri 200 derecedeki fırında pişirin.
|
|