4 adet pirzola
1 adet yemeklik doğranmış soğan
2 adet domates
2 adet dolmalık biber
3 kaşık yağ
3 su bardağı sıcak su
2 su bardağı pilavlık bulgur
Pul biber
Tuz
1 adet nar
Soğan, küp şeklinde doğranmış domates, yağ ve biberi güvecin içine koyun.
Üzerine pirzolaları dizin.
Suyu ekleyip, ağzı kapalı olarak önceden ısıtılmış 180° fırında 1 saat pişirin.
Ara sıra kontrol ederek suyu azalmışsa su ilave edin.
Piştikten sonra pirzolaları içinden çıkarın.
Bulgur, pul biber ve tuzu katıp karıştırın.
Güvecin ağzı kapalı olarak fırında, suyunu çekene kadar pişirin.
Güveci fırından çıkardıktan sonra kaşıkla pilavı alt üst edin.
Üzerine pirzolaları dizin.
Ağzı açık olarak fırında etlerin üzeri kızarana kadar pişirin.
Nar taneleri serpin ve sıcak olarak servis yapın.
|