|
|
Güveçte Etli Pazı Sarma |
|
kırmızı elma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.03.2016
Mesajlar: 36 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc115297
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2016
1,371 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 demet pazı
1 su bardağı pirinç
1 fincan kırık mısır
250 gr kıyma kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 su bardağı domates rendesi
4 yemek kaşığı yağ
1 avuç maydanoz
1 tutam nane
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam reyhan
Öncelikle yıkanmış pazıları, yumuşaması için kaynar suya batırılıp çıkaralım ve bir kenara alalım. Soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alalım ve yağda biraz öldürelim. İçerisine kıymayı koyalım ve biraz kavuralım. Kavrulan kıymalı soğana diğer malzemeleri pirinci ve mısırı baharatlarını tuzu fesleğeni ilave edip bir fincan su koyup pişirelim suyunu çeken harcımız soğuyunca pazıları sarıp güvece dizelim. Üzerine rendelenmiş domatesleri gezdirelim. Dolamaları geçecek kadar kaynar su ekleyip (suyu bitmeden altını kapatalım güveç'in ısısıyla tam oluyor) pişirelim.
|
|
Güveçte Etli Pazı Sarma Tarifleri Dolmalar
|
|