|
|
Güveçte Lavaşlı Kuzu Kebabı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc114867
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2016
1,821 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet lavaş pide
300-350 gr kuşbaşı kuzu eti
2 servis kaşığı rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı ketçap
1 iri diş sarmısak
1,5 çay bardağı su
1 tutam reyhan
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
4 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Kuşbaşı et üzerini geçecek kadar su ekleyerek suyu çekene kadar haşlayın ve suyunu çekince sana yağ ve tuz ekleyip kavurun.
Bir tavaya sana yağı döküp rendelediğiniz sarmısağı kavurun. Üstüne rendelenmiş domatesi ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ketçap, tuz, su ve reyhanı ekleyip hafif sıvı bir sos kıvamına gelinceye kadar pişirip ocağın altını kapatın.
Pideleri minik küpler halinde kesip küveçlere paylaştırın. Üzerilerine domates sosun yarısını paylaştırın. Sosun üstüne etleri onunda üstüne rendelenmiş kaşarı paylaştırıp 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
|
|
Güveçte Lavaşlı Kuzu Kebabı Tarifleri Tandır Kebabı Tarifleri
|
|