|
|
Güveçte Meyaneli Tavuk |
|
gülpare
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2013
Mesajlar: 21 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc93882
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2013
1,568 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 GR KEMİKSİZ TAVUK ETİ
10 ADET MANTAR
1 SU Bardagi SICAK SU
2 ADET SARIMSAK
5 ADET TAZE SOĞAN
2 KAŞIK SOYA SOSU
1/2 LİMON SUYU
1 ADET YUMURTA
2 KAŞIK KREMA
2 KAŞIK MARGARİN
YETERİNCE BAHARAT
2 KAŞIK UN
İSTEĞE BAĞLI DOMATES,BİBER
Tavuk etlerini limon suyunun yarısı,soya sosu,ve baharatlar ile güzelce soslayalım.
Tavaya sana yağı ve sarımsağı koyarak çevirelim. Etleri ilave edip kavuralım. Unu ekleyerek karıştıralım mantarları ekleyelim kavurmaya devam edelim. Soğanları ilave ederek 5 dk. soteleyelim.
Sıcak suyu ekleyip 5 dk. Daha pişirelim.
Kalan limon suyu, krema ve yumurtayı bir kapta çırparak sotemize karıştıralım.
Küçük güveçlere soteyi paylaştırarak üzerini domates ve biber dilimi ile süsleyerek kızgın fırında 15 dk. Daha pişirelim.
Fotoğraf "AyGölgesi" tarafından gönderildi. 26.12.2014
|
|
Güveçte Meyaneli Tavuk Tarifleri Tavuk Yemekleri
|
|